четвъртък, 10 януари 2013 г.

Панел Solar Booster

Solar Booster AP-100
Този малък соларен панел е изключително полезна играчка за всеки обичащ спорта навън и в частност за всеки риболовец. Малък е и сгънато е колкото мъжки портфейл, но пък е сравнително мощно - 4 W. Има си диодче, което показва дали светлината е достатъчна и подава тока директно през USB. Отделно се продавала и 12 V батерия, която вече може да служи за зареждане и на по-големи консуматори.
Днес пробвах - на слънчево време ми зареди телефона за около 3 часа. За сравнение през мрежата му трябват около 2, а от компютъра "тамагочито" спира да се храни след около 4 и половина. При заредена батерия пуснах да бачка Навионикса, за два часа батерията не показа признаци на изтощаване. За незапознатите "Навионикс" е морската навигация - всички брегови линии в най-големи подробности с фарове, пристани, POIs и т.н. Яде доста от батерията, защото GPS-а и екрана са непрекъснато включени, а ако не е забранен и интернета също.
Така че веднагически, още на следващия излет в Гърция, връзвам соларчето за телефона и почвам да си бележа най-перспективните дълбочини. 
Възможности за използване

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Популярни публикации